SNEEZING UNIVERSE [föreställning]

Släck ljuset och öppna ögonen

Det är mer än en föreställning, vi erbjuder en upplevelse utöver det vanliga.

En spännande föremålsteater som lyser i mörkret

av Compagnie Cellule Souche, BELGIEN

Med SNEEZING UNIVERSE är det svårt att inte bli förvånad, här erbjuds en upplevelse du inte förväntar dig när det pratas om teater eller marionetter.

Vi reser i ett förunderligt universum av ljud och ljus där magisk kreation kanske inte hjälper oss, men påminner oss om vår blå planets öde.

SNEEZING UNIVERSE är mer än en föreställning, här erbjuds en upplevelse utöver det vanliga. Träd in i en annan värld och låt dig själv flyta genom rymden under en timma. Med hjälp av UV-ljusets magi får du se det som inte syns i dagsljus. Sneezing Universe spelas i två akter: världens skapelse och världens nedbrytning genom förorening.

Denna ordlösa uppvisning lämnar dig fylld av intryck.
Följ med oss och spetsa dina sinnen, vi är redo för avfärd!

För vuxna och barn från 7 år

🆕 Vi välkomnar er i publiken som vill ha en frågestund med artisterna från Compagnie Cellule Souche (SNEEZING UNIVERS årets show) vi sitter kvar efter showen i tältet (Chapiteau). Ni har denna möjlighet onsdagen den 24e juli. efter showen (fri) 


Gotlands Tidningar, 2019/12/07

När?

Onsdag – söndag

10/7 – 11/8

kl. 19:00

Var?

Föreställningen sker i stora cirkustältet. I fall om regn och rusk eller hög värme, välkomnar vi dig in i en bekväm och skyddad miljö. Vår adress:

Variété Hablingbo Stora Burge 820, 623 42 Hablingbo / Havdhem

HUR BOKAR JAG?
Vi erbjuder 3 sätt att boka dina biljetter:


COMPAGNIE CELLULE SOUCHE

Visuellt teaterkompani, BELGIUM

Hej! Vi heter Petra, Sybille, Amandine, Coralie och Margot, vi fem möttes under våra studier på teaterskolan Conservatoire Royal i Bryssel. Vi delar viljan att skapa en föreställning som både belyser det fysiska och det overkliga. Vi påbörjade detta äventyr tillsammans och nu kan vi inte fortsätta utan varandra! Efter examen skapade vi en teatergrupp, samt en ideell förening. Den gemensamma punkten hos dessa två är det drivande arbetet för att belysa aktuella orättvisor och samhällsproblem, detta på ett visuellt och till och med magiskt sätt!

CORALIE SCAUFLAIRE

Kometen 

Efter examen från teaterskolan påbörjade jag mitt arbete för att bli stage manager. Just nu gör jag praktik på Bozar of Brussels där jag arbetar med konserter, teater och andra evenemang. Jag reser gärna (till månen och tillbaka) och lyser upp världen med vårt rampljus!

SYBILLE VAN BELL

Huvudet

Parallellt med mina studier i skådespeleri har jag även studerat stage manager. Jag har alltid ansett att vår värld är för mycket tanke och för lite handling, därför har jag sökt mig till praktiskt arbete. Som stage manager får du en inblick i det dolda arbetet som är nödvändigt vid en föreställning. Jag fick då lära mig de trick som ger oss en perfekt show. Som artist tror jag det är viktigt att vara nyfiken på världens mysterium, men samtidigt fortsätta sökandet efter de nycklar som kan hjälpa oss förstå dem bättre. För mig är teater ett fantastisk sätt att förstå världen och leka sig fram till nya upptäckter.

AMANDINE JONGEN

Vänster ben

Jag påbörjade mina teaterstudier för tio år sedan. Under mina 4 år på skolan Conservatoire Royal i Bryssel fick jag möjlighet att experimentera med många aspekter av teater, som att skriva manus, regissera, samt arbeta med marionetter, clowner, tanzteater och mycket mer. I år fortsatte jag mina studier på ESAct of Liège, detta för att utbilda mig till teaterlärare och hjälpa en ny generation att hitta sitt uttryck.

MARGOT INFANTI

Byst och armar

Precis som de andra medlemmarna i gruppen har jag en examen från Conservatoire Royal i Bryssel. I skapandet av teatergruppen Cellule Souche fick jag utlopp för min passion för skådespeleri, sång och skrift. Jag letar alltid nya idéer, uttrycksformer och konstarter att blanda samman. Dagens samhälle kräver ofta en fight, jag tror att konst är det perfekta vapnet. Utöver det älskar jag att spela gitarr, samt resa och upptäcka världen. I år har jag börjat lära ut teater till mindre barn, även det har vunnit mitt hjärta!

PETRA URBÀNYI

Höger ben

Född i Ungern, uppvuxen i Belgien och nyligen examinerad från Conservatoire Royal i Bryssel. Jag har arbetet med teatergrupp sedan skapelsen för två år sedan. Teater är min stora passion i livet och jag slutar aldrig drömma. Jag delar livet med två papegojor som jag älskar av hela mitt hjärta, vi sjunger gärna tillsammans (om så hellre än bra). Jag spelar även piano, det har jag dock inte lärt dem än.

#STÖD-OSS

Variété Hablingbo är en spännande teater på södra Gotland som sedan 2018 går under ny regim som aktivt arbetar under hela året för att utveckla…
Read More

BLI AMBASSADÖR

Du som Variété Hablingbos ambassadör? Ja, varför inte! Vi erbjuder våra åskådare möjligheten knyta ett speciellt band till Variété Hablingbo. Genom att vara “ambassadör” bjuds…
Read More