DAGSLÄGER I TEATER


Är du nyfiken på fysisk teater och rörelse? Är du mellan 9 – 18 år? Då är detta säkert något för dig!

Workshop i fysisk teater och rörelse FÖR UNGA

Teaterdagsläger för barn och tonåringar

med Ulrica Almgård Z, SVERIGE

I sommar kommer Ulrica Almgård Z till oss på Hablingbo och håller flertalet workshops för unga mellan 9 – 18 år. Detta är ett fantastiskt tillfälle att få utforska teaterns magiska värld ihop med andra och få använda sin egen kraft och förmåga genom att vara skapande och kreativ. Under workshopen kommer vi utforska den fysiska teatern där rörelse, fantasi, lek, samarbete, avslappning, koncentration, röst och olika teaterövningar vägleder oss att tillsammans skapa korta rörelsescener och improvisationer.

KURSENS INNEHÅLL: 

Vi kommer fokusera på fysisk teater med rörelse- och teaterimprovisationer. Under workshopen kommer vi på ett lekfullt sätt undersöka grunderna i fysisk teater och rörelsearbete och se vad vi kan skapa tillsammans. Viktiga delar vi kommer undersöka är uppvärmning, rörelse, fantasi, lek, röst, improvisation, gruppövningar och enskilda övningar. Vi låter olika teaterövningar få vägleda oss och varje dag gör vi kortare rörelsescener och improvisationer som vi visar för varandra.
Vi kommer vara både inomhus och utomhus, beroende på väder och lust.
Ingen tidigare teatererfarenhet krävs, bara nyfikenhet! Vi är måna om gemenskapskänslan och att alla känner sig sedda och trygga under workshopen.
En teaterkurs ger mycket! Spännande övningar och grupparbete stärker både fantasin, modet och kreativiteten.

PRAKTISK INFORMATION

Dagtid -> 10:00 till 15:00 på utsatta datum. Vi tar kortare pauser under dagen och lunchrasten sker mellan 12:00 – 13:00. OBS! LUNCH ÄR INTE INKLUDERAD, MATSÄCK MEDTAGES (Dagläger innefattar inte boende, endast dagsaktivitet, föräldrar är inte skyldiga att stanna). Du tar med egen lunch, vattenflaska och bekväma kläder som du kan röra dig fritt i.


När ?

17/7 – 19/7

9-13 år, dagtid 10:00-15:00

25/7 – 27/7

14-18 år, dagtid 10:00-15:00

Var ?

Workshoppen sker framför cirkustältet om vädret tillåter. Vid regn sker arbetet inuti tältet. Du finner oss på vår adress:

Variété Hablingbo Stora Burge 820, 623 42 Hablingbo/Havdhem

Info / bokning

Du väljer själv om du vill gå en dag eller flera dagar

1 dag

450 kr

3 dagar

1200 kr

Bokning krävs | HUR BOKAR JAG?
Vi erbjuder två sätt att boka:

*Betalning på plats före workshopens början, via kontant eller Swish.

VEM ÄR LÄRAREN?

Ulrica Almgård Z

Teaterlärare

Ulrica Almgård Z är en frilansande regissör inom scenkonst. Hon arbetar främst med fysisk teater och rörelsebaserad konst. Ulrica utgår från kropp och rörelse i sina föreställningar och jobbar oftast med processinriktade projekt, devising. Hon har precis gått ut sin Magisterutbildning på Stockholms konstnärliga högskola och frilansar nu med nya projekt och workshops inom teater. Ulrica har lång erfarenhet av att leda kurser och hålla i workshops och är ofta ute som gästlärare inom teater. Ulrica är en av de drivande konstnärerna bakom scenkonstkollektivet Under Produktion. Just nu repeterar hon en nya pjäs Om detta talar man endast med kaniner, efter Anna Höglunds bok, som kommer få premiär i November på Under Produktion. Hon håller på att förbereda sin nästa pjäs, Drottningarna, som kommer 2020! Du kan läsa mer om detta via genom att trycka på ikonerna härunder.

——-

Var ute i god tid, boka nu! Det finns bara ett begränsat antal platser.